KBC

Verzekering voor je lichte vracht

Boek uw afspraak Nieuwsoverzicht / Verzekering voor je lichte vracht


Meer over de verzekering voor je lichte vrachtauto1) Korting op 'Verzekering vervoerde goederen'


Je materiaal, de bestellingen en grondstoffen voor je klanten beschermen tegen diefstal of beschadiging? Dat kan met de 'Verzekering vervoerde goederen'.2) Keuze tussen 2 afschrijvingsformules bij gedeeltelijke of volledige omniumBij het afsluiten van een omnium verzekering voor je lichte vrachtauto, kun je bij KBC kiezen voor twee verschillende afschrijvingsformules:
3) Je hoeft geen bestuurders meer op te gevenVerschillende personen besturen de lichte vrachtauto's binnen jouw onderneming? Om het afsluiten van een verzekering te vereenvoudigen, hoef je niet langer wisselende bestuurders op te geven.4) Voordelen voor schadevrij rijdenAls goede chauffeur krijg je na 1 jaar zonder ongeval in fout een korting van 10% op je premie voor je aansprakelijkheidsverzekering. Na 5 schadevrije jaren verdien je een joker. Die joker kun je inzetten als je een ongeval hebt waarbij je in fout bent. Zo behoud je je voordelige premie.


Rijd je nadien opnieuw 5 jaar schadevrij terwijl je bedrijfswagen de hele tijd verzekerd is? Dan verdien je opnieuw een joker.

Welke verzekeringen kun je afsluiten voor je lichte vracht?1. De verplichte burgerlijke aansprakelijkheid (BA)


Als je met je lichte vrachtauto de openbare weg op gaat, ben je wettelijk verplicht om minstens een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) te sluiten. Die vergoedt de schade die je aan anderen toebrengt als je zelf in fout bent. Schade aan je lichte vracht is in dat geval niet verzekerd. Rijd je 1 jaar zonder ongeval in fout? Dan kun je een korting krijgen op je premie.Wat is wel verzekerd?
Wat is niet verzekerd?

2. Volledige omniumverzekering


Wil je graag een uitgebreide bescherming van je voertuig? Dan is onze volledige omniumverzekering misschien wel iets voor jou. Zo ben je onder meer verzekerd tegen vandalisme, inbraak of schade aan je eigen voertuig als je in fout bent.Wat is wel verzekerd?
Wat is niet verzekerd?

3. Gedeeltelijke omniumverzekering


Wil je een goede bescherming voor een ouder voertuig? Dan is de gedeeltelijke omniumverzekering ideaal. Zo ben je beschermd tegen diefstal of schade aan je voertuig door brand, storm, botsing met een dier of glasbreuk. Het verschil met een volledige omnium is dat de schade aan je voertuig door aanrijding of een verkeersongeval niet vergoed wordt.Wat is wel verzekerd?
Wat is onder andere niet verzekerd?


4. Verzekering vervoerde goederen


Je materiaal, de bestellingen en grondstoffen voor je klanten beschermen tegen diefstal of beschadiging? Dat kan met de Verzekering vervoerde goederen. In combinatie met een volledige omnium geniet je bovendien van een verlaagd tarief.Wat is wel verzekerd?


Ben je onderweg? Dan dekken we in deze gevallen de schade aan je materiaal en de bestellingen en grondstoffen voor je klanten:De volledige lijst vind je in de algemene voorwaardenWat is niet verzekerd?De volledige lijst vind je in de algemene voorwaarden

5. Ongevallenverzekering bestuurder


Deze bestuurdersverzekering vergoedt je lichamelijke letsels na een auto-ongeval, zelfs als je in fout bent. Ook andere door jou toegelaten bestuurders zijn gratis meeverzekerd.Wat is wel verzekerd?
Wat is onder andere niet verzekerd?

6. Verzekering rechtsbijstand


Ontstaat er een discussie na een ongeval? Of heb je een geschil met de hersteller van je lichte vrachtauto? Dan komt een rechtsbijstandverzekering goed van pas. Je juridische kosten zijn tot 100.000 euro verzekerd.Wat is wel verzekerd?
Wat is onder andere niet verzekerd?


Geschillen over:


7. KBC-VAB Bijstand


Heb je een ongeval of autopech? Dankzij de aanvullende verzekering KBC-VAB Bijstand kun je alle dagen, de klok rond rekenen op pechverhelping en voertuigbijstand bij diefstal, ongeval of autopech.


Zowel in België als in het buitenland. Optioneel kun je je verzekering uitbreiden met een vervangwagen. Je hebt de keuze uit een personenwagen of een lichte vrachtauto met of zonder extra uitrusting.Wat is wel verzekerd?
Wat is niet verzekerd?
Goed om te wetenDe KBC-Polis voor Uw Voertuig – Lichte vrachtauto kan een of meer van de bovenstaande verzekeringen bevatten. Het type verzekering kun je afleiden uit de benaming van de verzekering.Op dit product is het Belgische recht van toepassing. De verzekeringen in


deze polis gelden voor één jaar. Ze worden stilzwijgend verlengd tenzij ze


worden opgezegd, uiterlijk 3 maanden voor de hoofdvervaldag.Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 (gratis) of 078 15 20 45 (betalend),fax 016 86 30 38.Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele


sector, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, info@ombudsman.as, www.ombudsman.as. Je behoudt evenwel altijd het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.Voor een offerte van de KBC-Polis voor Uw Voertuig – Lichte vrachtauto kun je terecht bij je KBC-verzekeringstussenpersoon.
Bron: kbc.be